Testamentti ALS-tutkimukselle

 

Yksityishenkilö voi viimeisenä tahtonaan tehdä testamentin  ALS-tutkimuksen hyväksi.  ALS-tutkimuksen tuki ry:lle testamentatut varat ohjataan sellaisenaan antajan määrittelemään tarkoitukseen.

Testamentti on laillinen asiakirja, joka on syytä tehdä tarkoin harkiten tarpeeksi aikaisessa vaiheessa, kun toimintakykyä on vielä jäljellä. Testamentti pitää myös allekirjoittaa omakätisesti. On kaikkien etu, ettei testamentin pätevyydestä jää epäselvyyttä. Joskus voi olla tarpeen liittää testamenttiin lääkärinlausunto, että sen tekijällä on tekemiseen riittävä ymmärrys.

Testamentti on tekijänsä yksityisasia ja sitä on aina halutessaan mahdollista muuttaa tai sen voi kokonaan peruuttaa. Tässäkin on syytä muistaa, että kunnon heiketessä kommunikaatio vaikeutuu.

Testamentti on pätevä, kun se täyttää lain edellytykset ja se on tehty kahden esteettömän todistajan läsnäollessa. Testamentin tekoon asiantuntija-apua tarjoavat asianajo- ja lakiasiantoimistot, valtion oikeusaputoimisto, pankkien notariaatit tai oma lähipankkisi.


Lisätietoa:

Kotiliesi: Näin teet testamentin
Yhteishyvä: Testamentti - teko-ohjeet
Laki24.fi: Testamentin laatimisen muotovaatimukset
Hyvä testamentti-kampanja